به نام خدا
قدم هفتم برای تسلط بر مکالمه ی زبان عربی:
در مسیر آموزشی و سفر خود بر اقیانوس، حتماً باید یک برج مراقبتی یا کادر پشتیبان داشته باشید که قبل از برخورد با موانع و مشکلات آموزشی شما را راهنمایی کند.
وظیفه این کادر پشتیبان یا استاد همیار این است که در طول این مسیر، پشتیبان و راهنمای شما باشد و تمام موانع و چالهها و ... را به شما بگوید و در تصمیمگیریها کمکحال شما باشد. این مورد را نباید از دست داد.
سؤال: به نظر شما کادر پشتیبان یا استاد همیار چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
دیدگاه خودتان را در این مورد برایم ارسال نمایید.
قدم هشتم برای تسلط بر مکالمه ی زبان عربی:
با لغت نامه ها بازی کنید. لغتنامهها یک دفترچه راهنمای الفاظ هستند که باعث سهولت در یادگیری خواهند شد.
لغتنامهها، استادانِ بالینی هستند، آنها را اصلاً فراموش نکنید. لغت نامه ها را ورق بزنید، لمس کنید و از آنها بهخوبی استفاده نمایید. در این مورد یک مقاله با عنوان (فرهنگ لغت نخوانید) منتشر کرده ام میتوانید آن را در همین وبلاگ مطالعه نمایید.
قدم نهم برای تسلط بر مکالمه ی زبان عربی:
پرحرفی کنید، باید حرف زد، باید تعامل کرد، باید الگویی برای حرف زدن در اختیار داشته باشید.
پرحرفی هیچوقت خوب نیست ولی در محیط آموزشی عالی است، رشد اساسی را به همراه دارد. پرحرفی در محیط آموزش مکالمه ی زبان عربی، باعث تسلط عالی بر مکالمه ی زبان عربی میشود.
قدم دهم برای تسلط بر مکالمه ی زبان عربی:
بعد از بهکارگیری این نه قدم، حالا وقت تکنیک و تاکتیکهای آموزشی رسیده است. تکنیک و تاکتیکهای آموزشی دو بازوی قدرتمند یک مبارز در رینگ مبارزه است که بهوسیله این دو بازو، حریف مقابلش را ناک اوت (nockout) میکند.
تاکتیک و تکنیک در حفظ لغتهای خاص و عام را باید یاد گرفت و در این محیط آموزشی کاربردی کرد. مثل تکنیک در جملهسازی، بازی، موبایل، برنامههای تلویزیونی و مغازههای تجاری دیگر و... که همه این موارد در مسیر آموزشی مکالمه ی زبان عربی هستند.
همهی این تکنیکها در کنار این نُه قدم ارزش دارد و ثمر میدهد.
محال است که شما به هدفتان نرسید درصورتیکه این ده قدم را به کار گرفته و اجرایی نمایید. به شما قول خواهم داد اگر این ده قدم اولیه را جدی بگیرید و اجرایی نمایید به هدفتان خواهید رسید.
اما یک مورد تکمیلی و مهم که مکمل این ده قدم است...
اعتمادبهنفس دارید یا اعتماد به سقف؟
شناسایی این دو مورد در زبانآموز اثر مهم و حیاتی را دارد. چه قدر به خود در محیط یادگیری، اعتماد دارید؟ چه قدر به خود در محیط آموزشی، زیادی اعتماد دارید؟
این مورد را بعد از عملی کردن ده قدم روشن کنید. شفافسازی این مورد از عوامل پیروزی شما در یادگیری زبان عربی است.
بعد از انجام این مواردِ مهم و حیاتیِ محیط آموزشی، وقت آن است که بگویم:
به این محیط و اقیانوس علم و تکنیکهای زبان خوشآمدید. اینجا اقیانوس مکالمه زبان عربی است. باید سفر خود را آغاز کنید و از همهچیز در یادگیری مکالمه ی زبان عربی بهره ببرید.
و اما نتیجه:
هدف بنده از بیان این ده قدم، کاربردی کردن تئوریهای آموزشی است نهفقط یادگیری این تئوریها.
یادگیری بهتنهایی ارزشی ندارد و هیچ تفاوتی با لغتنامهها نمیکند. مهم کاربردی کردن مطالب و تئوریها هست.
هدف این سایت، آموزش همهجانبه مکالمه ی زبان عربی بهصورت تئوری – کاربردی است نه صرفاً آموزش یک سری تئوریهای سرد و بیروح که باعث خستگی زبانآموز خواهد شد.
از اینکه وقت صرف نمودید و این سلسله مقالات را مطالعه کردید سپاسگزارم. امیدوارم این مقاله راه گشای شما در آموزش مکالمه ی زبان عربی باشد.